Direct naar de inhoud

Luc Meuwese

Penningmeester

Ik ben humanist, heb ooit psychologie gestudeerd, bijna veertig jaar gewerkt voor de gemeente Den Haag en samen met mijn vriendin Odette heb ik drie zonen.

Dat ‘ik ben humanist’ klinkt heel logisch en vanzelfsprekend. Toch is dat niet zo. Veel mensen hebben dezelfde uitgangspunten bij het vormgeven van hun leven als humanisten: zelf denken, samenleven, verantwoordelijkheid nemen, proberen empathisch te zijn, lettend op klimaatvereisten. Jammer is dat zij zich geen humanist noemen (en dus eigenlijk wel zijn) en dat ze mogelijk nog geen lid zijn van onze vereniging. Want een sterke vereniging is nodig om weerstand te bieden tegen de bedreigingen van de humaniteit.

Ik pleit voor humanistische aandacht voor transparantie bij het inrichten van onze samenleving en het politieke handelen, samen nadenken over op de mens gerichte technologie, behoud van privacy en onderlinge betrokkenheid.

Ik schrijf dit middenin de coronatijd: ik meen dat de bestrijding van het virus vraagt om een gezamenlijke inspanning waaraan humanistische uitgangspunten zeker kunnen bijdragen.

[email protected]