Direct naar de inhoud

Ledenvergadering

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Grand café Utopie, Den Haag, Den Haag

Adres:

Waldeck Pyrmontkade 116

Tijdens de ledenvergadering op donderdag 16 mei as. zullen we zowel een jaar terugkijken, als een jaar vooruitkijken. Dit doen we door onze activiteiten te bespreken, de financiën door te nemen, en stil te staan bij de bestuurswisselingen die hebben plaatsgevonden. In de e-mail met de uitnodiging voor deze bijeenkomst vind je ook de toelichting op de financiën en de verslagen van de ledenvergadering van 25 mei 2023 en 9 november 2023. 

Programma 2024
Bijna twee jaar geleden werd het beleidsplan van het landelijk bureau voor de periode 2022 t/m 2026 vastgesteld. Daarmee is ingezet op programmering langs vier hoofdthema’s: ecohumanisme, vrijheid en zelfbeschikking, polarisatie en verbinding en humanistisch geestelijke verzorging. Op de ledenvergadering evalueren we hoe de huidige koers bevalt, en waar de verbeteringen te behalen zijn. In de bijlage tref je ons voorlopige programma voor 2024. Namens het bestuur zal voorzitter Marieta van den Heuvel kort reflecteren op de visie van het bestuur, en op actuele zaken binnen de afdeling. 

Financiën 
In 2024 heeft het Humanistisch Verbond Haaglanden voor activiteiten opnieuw een budget van €30.000,-. Het is aan ons, leden van de afdeling Haaglanden, hoe we dit bedrag willen besteden. Penningmeester Luc Meuwese zal onze begroting voor 2024 kort toelichten, en terugblikken op onze uitgaven van 2023. 

Communicatie en PR
Ook zullen we tijdens de ledenvergadering de plannen en aanpak op het gebied van Communicatie en PR met jullie bespreken. Hieronder vallen onder andere de lancering van een maandelijkse nieuwsbrief, waarin we alle activiteiten en evenementen aangekondigd worden, en het nieuwe Instagram-account. 

Bestuurswisselingen 
In het najaar van 2023 hebben er een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden. We namen afscheid van Marjan Duijm en Didi de Jong als bestuursleden, en namen Hugo Hoving aan als nieuwe secretaris. Daarbij trad voormalig secretaris Georgine Aerts in de vacature van Didi als bestuurslid Communicatie en PR. 
 
Heb je, in aanvulling op de bovenstaande drie punten, nog een voorstel voor een agendapunt? Dan vernemen we dat natuurlijk graag. Je voorstel voor een agendapunt kunt je tot 13 mei insturen door contact op te nemen met Hugo

Ledenvergadering afdeling Haaglanden 
Datum: Donderdag 16 mei 2024 
Tijd: 19.00 – 19.45 uur (inloop vanaf 18.30 uur) 
Locatie: Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag 
 
Agenda 

  1. Opening en mededelingen  
  2. Vaststellen afdelingsbestuur 
  3. Programma 2024 – toelichting door de voorzitter 
  4. Financiën – toelichting door de penningmeester 
  5. Communicatie en PR
  6. Rondvraag en sluiting 

Aansluitend: Humanistisch Café: ProDemos over de Europese verkiezingen 
Na afloop van de vergadering zal in Utopie door ProDemos een Humanistisch Café worden georganiseerd over de Europese Parlementsverkiezingen van 6 juni 2024! We nodigen je van harte uit om na de vergadering, en een korte pauze, te blijven zitten om mee te luisteren en praten over deze belangrijke verkiezingen. 

Middels een ontspannen maar interactieve bijeenkomst over de Europese verkiezingen zorgt ProDemos voor een update van onze basiskennis, zodat we in juni als goed voorbereide kiezers naar de stembus kunnen. Hoe is de democratie in de Europese Unie ook alweer geregeld? Wat valt er op 6 juni inhoudelijk precies te kiezen? Hoe verschilt het politieke klimaat tussen de verschillende EU-lidstaten? En zullen we nog naar peilingen kijken? Het komt allemaal aan bod. Ook voor zwevende kiezers is er ruimte. Na afloop kunnen we, als alles goed gaat, nog even proosten op de democratie.

Maaltijd vooraf 
Utopie serveert enkele eenvoudige maaltijden, deze kun je hier reserveren. Wie een maaltijd heeft gereserveerd en zich om 18.00 uur meldt aan de bar van Utopie, kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma. 
 
OV en parkeren 
Grand Café Utopie heeft geen eigen parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde parkeergarage is bij de Albert Heijn XL. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het café. Tram 3 vanaf Centraal Station richting Loosduinen stopt op een paar meter afstand van het café, bij de halte Elandstraat.