Direct naar de inhoud

Verdiepingsdag: Actieve Hoop – Den Haag

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Grand café Utopie, Den Haag, Den Haag

Adres:

Waldeck Pyrmontkade 116

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag in Den Haag helpen we je op weg.

Hoe blijf je hoopvol optimistisch? Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Hoe ziet de dag eruit?

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Sinds de jaren zeventig weet ze mensen wereldwijd te inspireren. Zij gelooft in een grote ommekeer die begint bij verandering van jezelf. Daar is een nieuwe kijk op het leven voor nodig. Een leven van verwevenheid, afhankelijkheid en zorg voor alle wezens. Van ego naar eco.

Op deze dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Actieve hoop noemen we dat.

Voor wie is deze verdiepingsdag?

Deze verdiepingsdag is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

“Het leverde mij veel inzichten op waarvan één in het bijzonder: om te kunnen veranderen, moest ik eerst de situatie onder ogen durven te komen. Juist dat blijkt erg moeilijk.”

Datum en tijd

Aanmelden

Docent / Trainer: Hilde van 't Klooster

Hilde is geestelijk verzorger. Zij begeleidt mensen bij het hervinden van zin en veerkracht als ze ontmoedigd raken door de gevolgen van levensgebeurtenissen of crises. “Als mens zijn we verbonden met alles wat leeft. Klimaatverandering confronteert ons met de noodzaak én de kans om onze verbinding met de aarde te herstellen. Ik wil je aanmoedigen om open met jezelf en elkaar in gesprek te gaan, om zo je eigen unieke bijdrage te vinden aan het creëren van een hoopvolle toekomst voor de aarde en ons allemaal.”

Veelgestelde vragen

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief